Convocatòries

Fòrum “Canvi climàtic i alternatives: solucions per un canvi de model a Catalunya”

Us proposem una jornada de debat i reflexió amb diferents experts i col.Ÿlectius que presentaran les seves experiències en la lluita contra el canvi climàtic.

CTInuaXUsAASHGc.jpg-large

El Moviment per la Justícia Climàtica neix amb la voluntat de posar damunt la taula la importància de l’acció inmediata contra el canvi climàtic a tota la societat. A més a més, vol anar més enllà de la queixa i proposar solucions i alternatives en les quals s’impliquin tots els actors que vulguin fer una passa endavant i actuar davant del canvi climàtic.

Amb aquest objectiu, el Moviment per la Justícia Climàtica organitza el fòrum “Canvi climàtic i alternatives: solucions per a un canvi de model a Catalunya”. Aquest esdeveniment pretén analitzar aquest problema sota una perspectiva sistèmica dins de la qual el canvi climàtic esdevé l’arrel de gran part dels desequilibris i les injustícies existents en el nostre planeta, que van des de l’àmbit global al local, essent Catalunya el marc on es contextualitzarà les propostes que es presentaran.

 • Quan? dissabte, 21 de novembre de 9-15h
 • On? Casal De Barri “Pou De La Figuera”; C/Sant Pere Més Baix, 70, 08003 Barcelona (com arribar)


El Fòrum s’estructura al voltant de quatre àmbits que tenen una incidència directa sobre el canvi climàtic, sent els principals productors de gasos amb efecte d’hivernacle: energia, transport, agricultura i model alimentari, i urbanisme i habitatge.

Pensant en positiu

Cada àmbit es treballarà a partir d’una diagnosi inicial a càrrec d’un expert i la presentació d’experiències i projectes alternatius que s’hagin dut, o s’estiguin duent a terme, i que suposin una reducció directa o indirecta en les emissions de CO2. Aquestes experiències serviran de punt de partida per a un taller dinamitzat i obert en el qual s’intentaran definir solucions i alternatives per a cada una de les àrees abordades.

El Fòrum es desenvoluparà en dos torns i en cada un d’ells s’analitzaran dos àmbits de forma simultània: primerament, energia i urbanisme i habitatge, i, posteriorment, agricultura i model alimentari i transport. Atés que totes aquestes àrees tenen relacions d’interdependència, el Fòrum finalitzarà amb un debat final on es posaran en comú les solucions per abordar el canvi climàtic des d’una òptica global i integral.

Entrada gratuita. Per apuntar-vos al Fòrum, feu servir aquest enllaç. Us hi esperem!

Programa (descarregable en PDF):

defn

Més info

Esdeveniment en Facebook

Article anterior

Som Poble denuncia que Aigües de Tomoví vulnera la llei i els drets dels treballadors

Següent article

La sal de las tierras del Ebro

1 Comentari

 1. Neva Añó
  13 gener, 2016 en 6:18 pm

  Bones ones!!
  Desde fa uns mesos hem van contractar per donar vida a una finca de 13ha que està al terme d’Esparraguera (Bcn). Peró m’he trovat que la mina d’aigua que alimentava aquest lloc està contaminada amb Crom VI, i cercant cercant gairebé els aqüifers de la zona estan tots afectats.
  És un tema que fa temps que es coneix, s’ha fet alguna actuació quan es va denunciar un vertit al 1997, es va fer una actuació, per part de l’ACA que no se si justifica els diners arrivats de la CEE i els resultats
  de la neteja. Desprès s’ha continuat donant licències a industries que continuen contaminant i no s’actua o s’oculta…¿?. M’adreço a vosaltres per trovar orientació en com actuar, devant d’aquesta limitació…
  Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *