Sin categoría

Notícia – L’Ateneu Naturalista inicia una campanya perquè el servei d´aigua sigui 100% municipal a Girona

Font: Diari de Girona

L’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona ha iniciat una campanya ciutadana per aconseguir que el servei d’aigua a Girona sigui 100% públic. Des de l’Ateneu es considera que la gestió de l’aigua ha de ser “un servei públic, fora del mercat i d’interessos privats que busquin fer-hi beneficis”. Actualment, l’empresa que s’encarrega del servei d’abastament i de part del sanejament és Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter S.A. Segons l’entitat, “el 80% d’aquesta empresa és privat, en mans de tres grans corporacions: CaixaBank, Aqualia-FCC i Agbar”. En aquest sentit recorda que “l’objectiu d’aquestes empreses no és el d’oferir el servei d’aigua altruistament, sinó repartir beneficis entre els seus accionistes. En aquest cas, el de l’aigua, ho fan a través d’un bé imprescindible per a la vida, la salut i el benestar dels gironins i gironines”.

L’Ateneu recorda que ja s’han posat a la privatització de l’empresa Aigües Ter-Llobregat formant part activament de la plataforma Aigua és Vida, i també al fet que el servei d’aigua a Girona sigui majoritàriament privat. L’entitat posa de manifest que “hi ha molts municipis on el servei és públic i funciona perfectament, incloent-hi nuclis com Mataró, Manresa, Reus, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès o el Prat de Llobregat”.

A Girona, aquest final d’any 2012 va caducar el contracte de concessió amb Aigües de Girona, Salt i Sarrià S.A., i el passat 19 de desembre, durant el ple de l’Ajuntament de Girona, es va acordar prorrogar-lo fins al 31 de març de 2013. Des de l’Ateneu s’ha començat la campanya per demanar que a partir d’aquesta data no es renovi aquesta concessió i que la gestió de l’aigua a Girona passi a ser municipal i totalment pública.

El correu electrònic de la campanya és aiguagirona@gmail.com

Article anterior

Agbar paralitza el concurs de l'aigua a Gandia, al·lega que la licitació no respecta el principi de concurrència competitiva

Següent article

Article - La tarifa de l’aigua ha pujat un 26% a Barcelona i el seu entorn.

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *