Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Notícia – Metodo 3 va investigar Acciona en la privatització d’Aigües Ter Llobregat

Font: El Triangle

Els detectius també van ficar el nas a Acciona abans que la Generalitat els adjudiqués l’empresa Aigües Ter-Llobregat

Amb anterioritat a l’esperpèni i tica privatització d Aigües TerLlobregat (ATLL) al desembre passat, els detectius de Método 3 va investigar Acciona, el grup que va guanyar el concurs de la Generalitat, i els seus propietaris, la familia Entrecanales.

Aquesta privatització resulta polèmica: primer, la Generalitat opta per un grup madrileny com Acciona en detriment de la francesa Agbar, després l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) dictamina que Acciona hauria d’haver estat exclosa del concurs i, finalment, el Govern català recorre contra aquesta última decisió tot i tractar-se d’un organisme de la mateixa Generalitat.

Probablement, l’informe de Método 3 sobre Acciona i José Manuel Entrecanales posaria llum sobre la misteriosa societat anglesa, anomenada Aigües de Catalunya Ltd., que ningú no sap qui té al darrere i que forma part del consorci guanyador del concurs conjuntament amb Acciona, el banc brasiler de negocis BTG Pactual i els family office de Leopoldo Rodés i Manuel Torreblanca. L’operació d’ATLL és la privatització més important que ha portat mai a terme la Generalitat.

Article anterior

Publicación - Remunicipalización: El retorno del agua a manos públicas

Següent article

Artículo - Privatisation in times of economic crisis: Shalt thou covet thy people’s water?

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *