Notícies

Unió de Pagesos al·lega contra una sol·licitud de concessió d’aigua a Calonge

Unió de Pagesos ha demanat a l’agència Catalana de l’aigua que desestimi la sol·licitud de concessió de 35.000 metres cúbics d’aigua anuals procedents de l’aqüífer de la riera de Calonge a Comercial Tile Sa per a un càmping, i que insti l’empresa a utilitzar aigua de la xarxa externa, per tal que s’atenuï la pressió sobre l’aqüífer.

En les al·legacions a aquesta sol·licitud, el sindicat recorda que la captació d’aigua per a l’abastiment del càmping suposaria una sobreexplotació per a l’aqüífer i que, en qualsevol cas, una instal·lació d’aquest tipus hauria de comptar amb un projecte de depuració i recuperació d’aigua per a ús de reg o lúdic, tant per fomentar l’estalvi com per evitar el greuge comparatiu que suposaria per a la pagesia i la resta de la població.

Unió de Pagesos considera que el volum de l’aigua sol·licitada per Comercial Tile Sa (405 metres cúbics al dia el juliol i l’agost, l’època en què més estrès hídric pateix la zona mediterrània en general) implica un perjudici important per als aqüífers, ja que aquesta quantitat suposa un 12,14% més del que capten els pous del Pla. Cal recordar que el subministrament del municipi de Calonge es nodreix en un 40% de la xarxa del Consorci de la Costa Brava, i en un 60% de fonts pròpies; per tant, el municipi no disposa de recursos propis suficients, ha exposat UP.

El sindicat també destaca en les seves al·legacions que hi ha evidències que una extracció excessiva dels aqüífers afavoreix la salinització, i que en el cas que aquest càmping en fes ús, els efectes podrien ser irreversibles. Si es salinitza l’aqüífer, la pagesia no podria regar de xarxa, i això li comportaria perjudicis, ja que es pot veure abocada al tancament de les explotacions.

Font: Diari de Girona

Article anterior

L'altra guerra de l'aigua

Següent article

[Comunicat] Cap força política s'atreveix a defensar la gestió d'AGBAR

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *