Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)Remunicipalització

[Comunicat] Cap força política s’atreveix a defensar la gestió d’AGBAR

Cap força política s’atreveix a defensar la gestió d’AGBAR

 

Barcelona, 11 de maig de 2015. La gestió de l’aigua que porta a terme AGBAR amb el beneplàcit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona està cada cop més contra les cordes. En el debat d’alcaldables a la ciutat de Barcelona que tingué lloc el passat divendres cap dels candidats i candidates presents[1] aportà un sol argument per defensar l’estafa de legalització del servei que tingué lloc el 2012 i tots s’obriren a estudiar, quan no a defensar, l’opció de municipalitzar el servei.

Així, en el debat de BTV en el que Aigua és Vida va tenir l’oportunitat de participar demanant als candidats i les candidates si iniciarien el camí d’altres ciutats europees de remunicipalitzar l’aigua, únicament s’establí el condicionant d’una hipotètica indemnització a l’hora d’estudiar la municipalització del servei[2]. Tenint en compte les nombroses irregularitats que assenyala l’Oficina Antifrau al voltant del procés de creació de l’empresa mixta i els impactes que aquesta nova privatització té sobre la ciutadania podem afirmar que, a dia d’avui, és AGBAR qui ha de pagar a la ciutadania pels danys causats durant dècades i no a la inversa.

Tanmateix, els posicionaments oberts sobre la possibilitat de recuperar la gestió de l’aigua a Barcelona i l’àrea metropolitana contrasten amb les polítiques seguides fins ara per la corporació metropolitana, que el 2012 regularitzà la situació d’il·legitimitat en què es trobava AGBAR a través de la creació d’una empresa mixta, permetent noves pujades de tarifes, talls d’aigua a milers de persones i opacitat en el servei. En el debat televisat de divendres es constatà que ja ningú és capaç de justificar l’operació del 2012 i es confirmen les reiterades denúncies realitzades per Aigua és Vida.

Des d’Aigua és Vida seguirem reclamant que es posi llum sobre el procés de creació de l’empresa mixta i es depurin responsabilitats en cas de constatar-se que s’ha actuat en contra de l’interès general, amb l’objectiu de caminar cap a una gestió de l’aigua pública, no mercantil, transparent i democràtica.

 

[1] Al debat només hi eren presents les forces polítiques amb representació actual al consistori a causa d’una injusta llei que prioritza aquest criteri per sobre de l’interès periodístic de la informació a facilitar.

[2] Podeu veure les diferents intervencions a partir de 1h 44’20”.

Article anterior

Unió de Pagesos al·lega contra una sol·licitud de concessió d'aigua a Calonge

Següent article

621 organitzacions reclamen la inclusió de l'aigua com un dret humà

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *