Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Vilafranca del Penedès i Cardedeu s’oposen per unanimitat a la privatització d’Aigües Ter Llobregat (ATL)

La Moció en defensa de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATL), promoguda per la Plataforma Aigua És Vida i presentada a gairebé tots els municipis abastits per ATL, es comença a exposar als diferents plens.

Així, ahir, dimarts 27 de març, el ple de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès la va debatre i aprovar per unanimitat (CiU, PSC, CUP, PP, ICV-EUIA i ERC), i el dimecres 28 de març va ser el tron de l’Ajuntament de Cardedeu que també la va aprovar per unanimitat (CiU, PSC, CUP, PP, ICV-EUIA, ERC i GPC-FIC).

Ambdós ajuntament són conscients de la greu repercussió, tant econòmica com a nivell de qualitat del servei, que pot tenir per a la ciutadania la privatització d’ATL.

Aquesta resposta unànime a nivell municipal evidencia que quan es parla de qüestions concretes, com és el cas de la proposta de privatització d’ATL, enfront del dogmatisme imperant al Govern i a certes cúpules de partits, allunyades de la ciutadania, s’imposa el sentit comú. Un cop més, es fa evident que la gestió del cicle integral de l’aigua ha d’estar fora de la lògica del mercat i ha de ser controlada i gestionada des del sector públic, tot aprofundint en la transparència, la participació i el control social d’aquests ens.

ATL abasteix més d’un centenar de municipis que representen més de 4,9 milions de catalans/es. S’ha realitzat una inversió de més de 1.800M€ des de la seva creació i avui parlem d’un patrimoni de més de 1.400M€. ATL esdevé, doncs, un organisme indispensable i estratègic en la governança i la gestió de l’aigua a tot el país.

Animem a la resta de municipis abastits per ATL segueixin aquest camí, inaugurat per Vilafranca del Penedès i Cardedeu. Els convidem a posar fre a la privatització d’ATL, des de la consciència del greu impacte social, econòmic, laboral i ambiental que aquesta privatització pot tenir, tant per a la ciutadania dels municipis abastits com per a tota Catalunya.

Consulta la Moció d’adhesió a la petició impulsada per Aigua és Vida instant a la Generalitat de Catalunya que eviti una externalització dels serveis que fins ara ha ofert l’empresa pública ATL i assegura’t que arribi al ple del teu ajuntament.

Per a més informació contacta amb:

Quim Pérez – 647*915*639

Jaume Delclòs – 696*643*489

aiguaesvida@gmail.com

Plataforma Aigua és vida:

Ateneu Rocaus, Assemblea de Veïns Sant Genís dels Agudells, Attac-ACORDEM, Badalona Indignada, Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya – CATAC, Casal Independentista l’Ocell Negre, Col·lectiu per a la Defensa del Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca – DEMASAB, Comissions Obreres – CCOO, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya – CONFAVC, Comitè d’empresa d’Aigües Ter – Llobregat, Comitè d’empresa de l’Agència Catalana de l’Aigua, Ecologistes en Acció – EeA, Enginyeria Sense Fronteres – ESF, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona – FAVB, Gent del Ter – GdT, Grup de Defensa del Ter – GdTer, Intersidindical Alternativa de Catalunya – IAC, Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura- IAEDEN – Salvem l’Empordà, Plataforma d’Oposició als Transvasaments – POT, Plataforma en Defensa de l’Ebre – PDE, Plataforma Prousal, Unió General de Treballadors – UGT, Xarxa de Consum Solidaris – XCS, Xarxa Nova Cultura de l’Aigua – XNCA

Article anterior

Parlem amb Pilar Esquinas, membre de la Plataforma Contra la Privatització del Canal Isabel II de Madrid

Següent article

Sant Adrià del Besòs també diu no a la privatització d'ATL

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *