Dret humà a l'aigua i al sanejamentSin categoría

[Webinar 10N, 17.30 H] Els riscos de la privatització en la realització del dret humà a l’aigua i al Sanejament. Avancem en el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament.

Els riscos de la privatització en la realització del dret humà a l’aigua i al Sanejament
Dimarts 10 de novembre de 2020
Hora: 17.:00 h
Duració:1h30 min I
Inscripció: https://rb.gy/pcteyr

PRESENTACIÓ
L’informe de Leo Heller sobre els drets humans i la privatització dels serveis d’aigua i sanejament, trenca amb l’equidistància imperant fins ara en el marc dels drets humans entre la gestió pública i la privada, i posa en evidència els riscos que la privatització suposa per poder gaudir dels drets humans, que son especialment rellevants en el context actual on, com a conseqüència d’anys de polítiques neoliberals, els serveis públics es troben molt debilitats quan no practicament desmantelats. Aquesta siutuació s’ha posat en evidència en al crisi sanitària del COVID-19, durant la qual s’estan aguditzant les desigualtats socials i la necessitat de serveis públics d’ha fet més urgent.
L’informe es situa en una posició crítica davant la mercantilització dels serveis públics relacionats amb els drets humans, en tant que exclou als sectors socials més empobrits i pot donar lloc a violacions de drets humans. Aquest posicionament posa a la palestra el tema de la privatització en el context dels drets humans i obre un debat que ha arribat per quedar-se.

Aquest acte Avançant en el dret humà a l’aigua i al sanejament s’inscriu en aquest debat.

PROGRAMA
Presentació y moderació: Miriam Planas, Aigua es Vida
Presentació de l’Informe A 75/208 sobre Els drets humans i la privatització en els serveis d’aigua i sanejament: Leo Heller, ex Relator especial de Naciones Unidas sobre els drets humans a l’aigua i al sanejament
Reflexions des dels operadors públicos: Luis Babiano, gerent de l’Asociación Española de Operadores Públicos de Agua y Saneamiento (AEOPAS)
Reflexions desde la ciutadanía: Gonzalo Marín, Red Agua Pública (RAP)
Clausura: Pedro Arrojo, Relator Especial sobre els drets humans a l’aigua i al sanejament
INSCRIPCIÓ
https://rb.gy/pcteyr

Article anterior

[ Comunicat] El nou model de gestió pública de l'aigua a Osona. SOREA, PROU XANTATGE!!

Següent article

[WEBINAR] Avançant en el Dret Humà a l'Aigua. Els riscos de la privatització en la realització del dret humà a l'aigua i al Sanejament.