Notícies

ATLL reclama 65 milions de factures impagades per Agbar

Enèsim capítol en el conflicte d’Aigües Ter Llobregat (ATLL). La concessionària, gestionada per un consorci encapçalat per Acciona, ha reclamat a la Generalitat els imports de les factures que assegura que no ha cobrat d’empreses del grup Agbar -subministradora en baixai que ascendeixen a 65 milions d’euros. Aquesta quantitat correspon al servei prestat des de l’agost passat. Davant aquests impagaments, la primera companyia afirma haver posat en marxa els procediments previstos per la llei per exigir el cobrament.

Fonts d’Agbar van respondre que les empreses d’aquest grup han ingressat totes les quantitats pel proveïment en alta rebut a la Generalitat, que n’és l’administració titular, d’acord amb el reglament del servei i les indicacions rebudes de la mateixa administració catalana. La raó per la qual no abona els imports a ATLL és que, segons el seu parer, el seu contracte de gestió és il·legítim, ja que s’hauria d’haver apartat Acciona de la gestió.

“La companyia (Agbar) no pot pagar a qui no és titular del contracte d’acord amb les sentències del Tribunal Suprem i correspon a la Generalitat dirimir quina part d’aquests pagaments li correspon a ATLL, ja que és evident que no li pot correspondre la totalitat, perquè hi ha conceptes que només poden correspondre a qui tingui contracte vigent”, van argumentar fonts d’Agbar.

ATLL, que defensa la legalitat de la concessió que li va ser adjudicada, assegura que, fruit dels seus requeriments davant la Generalitat, les empreses del grup Agbar ja han abonat 20 milions, però queden pendents 45 milions, així com els interessos de demora generats fins avui, que ascendeixen a 350.000 euros i que, recorda, “incrementen els costos d’operació que, de manera indirecta, podrien fer-se recaure en el futur sobre els clients d’Agbar”.

Les factures que Aigües Ter Llobregat reclama són d’Aigües de Barcelona -empresa mixta d’Agbar i l’AMB-, que dóna servei de subministrament d’aigua en baixa a 49 municipis -Barcelona i el seu entorn-, i de Sorea i Cassa, que fa el mateix en 11 poblacions més.
Font: La Vanguardia

Article anterior

Companyies d'aigües deixen de pagar ATLL

Següent article

L'empresa d'aigües, funciona

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *