Fracking

Comunicat – Ecologistes en Acció torna a demanar la paralització del projecte CASTOR

La organització ecologista ja demanava la seva paralització en unes al·legacions presentades contra el projecte a l’octubre de 2008

Antecedents:

Després que el projecte CASTOR es presentés sense temps suficient per estudiar-lo donada la seva dimensió i obligant a presentar al·legacions a corre-cuita i malament, incomplint la llei 27/2006 d’accés a la informació ciutadana en matèria ambiental, ara hem pogut comprovar que tal com havia advertit Ecologistes en Acció aquest és un projecte perillós per les persones, que l’Estudi d’Impacte Ambiental del projecte va minimitzar els riscos derivats del mateix i que les valoracions fetes no van estar encertades.

Protecció Civil de Catalunya (DGPC) ha advertit que no es pot descartar una “tendència creixent” de la magnitud dels sismes que s’estan produint els darrers dies al sud de les Terres de l’Ebre, tot i que no s’han assolit nivells d’intensitat susceptibles de produir danys.

Ho afirma en un comunicat en el que explica que els terratrèmols s’estan produint en una falla a l’interior del mar davant la costa de Castelló.

Davant d’aquests fets Ecologistes en Acció vol fer saber a l’opinió pública el següent:

1. Al nostre entendre no hi ha cap dubte sobre la relació entre la injecció de gas al magatzematge subterrani del projecte CASTOR i els terratrèmols que s’han succeït després.

2. Aquest projectes posa en perill la vida de les persones, donades les conseqüències que podem observar de la seva execució però també de la riquesa ambiental de la zona que es veu amenaçada per la seva activitat.

3. CASTOR tampoc ha tingut en compte el conveni internacional Aarhus que està signat per l’Estat Espanyol sobre participació ciutadana i recerca de consens al voltant d’un projecte d’aquestes característiques.

4. El projecte de magatzematge submarí de gas ha estat declarat per ‘l’Estat Espanyol com d’interès comunitari i d’importància nacional, la qual cosa ha repercutit en un menyspreu a la participació ciutadana en el període d’exposició del projecte i en una manca de seguretat en la seva execució.

Per tot aquest seguit de irregularitats en la seva tramitació i gestió i per les conseqüències que hem pogut veure, que posen en perill la vida de les persones i malbaraten la riquesa ambiental i paisatgística de la zona afectada, Ecologistes en Acció demana la paralització definitiva d’aquest projecte.

Tanmateix, l’organització vol sumar-se i expresar el seu total suport a les mobilitzacions i protestes ciutadanes que estan tenint lloc a les zones afectades i alertar sobre projectes de similars característiques que es volen desenvolupar a Catalunya com és el projecte Berlin previst a les cavitats salines del Bages,  o l’explotació de gas mitjançant la tècnica de fractura hidràulica (fracking), per la perillositat demostrada que comporta l’aplicació d’injeccions d’aigua a pressió o gas en estructures del subsòl.

Ecologistes en Acció de Catalunya i del País Valencià.

Article anterior

Notícia - Espectacular descenso del caudal de los ríos de cabecera españoles

Següent article

Remunicipalització - La Línea de Concepción rescata la concessió d'aigües d'Aqualia

1 Comentari

  1. Sudaka Topo
    3 octubre, 2013 en 12:48 am

    Reblogueó esto en Sudaka Topoy comentado:
    Add your thoughts here… (optional)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *