Llobregat, Cardener i Anoia

La postura de ProuSal

Font: Diari ARA

La sentència del TSJC que declara il·legal l’autorització ambiental del Cogulló arriba quan Iberpotash ja havia dit que marxaria de Sallent, després d’haver llençat les tones de runa que ha volgut al costat del riu i que cap administració hagi fet res per impedir-ho. Malgrat això, ja era hora. ¿Algú serà capaç ara de prohibir a aquesta multinacional que aboqui una tona més al costat dels nostres rius A ProuSal ho demanem o ho exigim des del 2007.

Els runams del Bages no són un problema de paisatge. Es tracta del problema mediambiental més greu de Catalunya, perquè afecta un bé essencial i cada vegada més escàs: l’aigua. Si les administracions no fan res, els runams seguiran salinitzant l’aigua del Baix Llobregat i de Barcelona els pròxims cent anys, i ens endeutaran, cosa que farà pujar encara més el rebut de l’aigua.

Caldria comptar bé quant costarà restaurar el Cogulló (un estudi recent xifrava la fiança en 50 milions d’euros) i començar a construir la cooperativa, societat municipal o empresa que hauria d’eliminar aquest disbarat, que mai hauria d’haver estat aquí.

JOSEP RIBERA TURRÓ
SALLENT

Article anterior

Qui contamina que pagui

Següent article

El Consorci de la Costa Brava pagava dietes malgrat que no estaven previstes

1 Comentari

  1. Sudaka Topo
    21 novembre, 2013 en 1:16 pm

    Reblogueó esto en Associació Salut i Agroecologia (ASiA)y comentado:
    Add your thoughts here… (optional)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *