Aigües Ter Llobregat (ATLL)

La pugna judicial pel concurs deixa en l’aire 33 milions en tributs

L’embolic judicial entre Acciona i Agbar es manté viu

La Generalitat va autoritzar ATLL a congelar el pagament de 33 milions per l’impost de transmissions patrimonials (ITP) davant les incerteses jurídiques que planen sobre el concurs amb què el consorci liderat per Acciona es va adjudicar la privatització més important de l’administració catalana a canvi de 1.000 milions d’euros.

L’embolic judicial va començar a partir del fet que l’empresa perdedora, Agbar, va impugnar el concurs davant l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya(OARCC), que depèn del Departamet de Presidència. Aquest òrgan va resoldre el dia 3 de gener a favor d’Agbar, davant l’estupefacció de la mateixa Generalitat.

El recurs que va presentar Agbar contra la seva competidora denunciava que aquesta havia pogut presentar una millor oferta perquè en lloc de comprometre’s a fer una sèrie d’obres en 10 anys, ho feia en un termini més llarg i això li donava un avantatge competitiu respecte als altres concursants. Després d’una llarga justificació jurídica, l’OARCC va concloure que s’ha «d’excloure» Acciona del procediment.

Els principals accionistes de la nova ATLL, així com la mateixa Generalitat, que van recórrer aquesta decisió, entenen que el contracte de concessió «és plenament vigent». També l’avala el jutge.

La qüestió de fons ha de ser dirimida encara pel contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i el cas pot acabar davant el Tribunal Suprem.

El mes de juliol passat, el TSJC va desestimar en un acte els recursos que havien interposat les conselleries d’Economia i Territori que reclamaven que es paralitzés l’anul·lació del concurs de privatització.

El Govern de la Generalitat va decidir finalment presentar un concurs de cassació davant el Suprem per la resolució del TSJC. Els serveis jurídics de la Generalitat van veure possibilitats que el recurs prosperi. El fet és que l’última resolució que va ratificar l’anul·lació del concurs tenia el vot particular d’un dels quatre magistrats.

Font: El Periódico

Article anterior

ATLL supera el primer test

Següent article

Entrevista - Voices from around the world - Konstantinos Ripis

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *