Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)

[Notícia] La remunicipalització a l’AMB, propers passos

Que la gestió de l’aigua a Barcelona i bona part de l’Àrea Metropolitana és una estafa és un fet més que contrastat que des d’Aigua és Vida venim denunciant des dels inicis de la plataforma. La vergonyosa maniobra de regularització que hi va haver el 2012, a través de la creació d’una empresa mixta avui sota control d’AGBAR (70%), La Caixa (15%) i la pròpia AMB (15%) fou el darrer pas d’una situació que ja era anòmala de la qual n’estem patint greus conseqüències.

Així mateix, el canvi de color polític que es produí a nombrosos consistoris en les passades eleccions municipals obriren la porta a poder treballar també des de les institucions per acabar amb aquest espoli ciutadà. Qüestions com els costos il·legítims que ens estan cobrant d’amagat a les tarifes, l’estafa dels comptadors d’aigua o que hi hagi famílies a qui se’ls talla l’aigua pel simple fet de no tenir prou recursos econòmics entenem que són inadmissibles i que cal afrontar amb la màxima celeritat.

És per això que sol·licitem poder-nos trobar amb els responsables polítics de l’AMB encarregats del servei d’aigua i proposar un espai de treball conjunt, comú i obert des d’on impulsar la remunicipalització de l’aigua i acabar amb els privilegis d’uns pocs a costa del patiment de molts.

Creiem que cal fer aquest procés de transició de forma transparent i participativa per poder no tant sols assolir la municipalització de l’aigua sinó també avançar cap a una gestió democràtica i on tota la ciutadania hi tinguem veu.

Article anterior

[Comunicat] La Llei contra l'emergència habitacional i la pobresa energètica no es toca

Següent article

[Comunicat] La nova Generalitat ha de recuperar Aigües Ter-Llobregat

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *