Notícies

Mataró promou la tarifa social de l’aigua per a col·lectius vulnerables

Aigües de Mataró congela les tarifes, rebaixarà el preu als abonats amb aquesta tarifa social i farà més difusió perquè més ciutadans s’hi acullin

L’Ajuntament vol ampliar de cara a l’any vinent l’efecte de la tarifa social de l’aigua. És la tarifa que s’aplica als abonats a qui l’Agència catalana de l’Aigua reconeix el dret a una reducció en la part de la factura que correspon al cànon de l’aigua. Es fa segons la seva situació de vulnerabilitat social i s’aplica des de 2012. Fins a l’1 d’agost només hi havia 148 abonats acollits a la tarifa social. L’Ajuntament vol que el nombre d’abonats s’ampliï i alhora aplicarà una rebaixa sensible del preu per m3 per als abonats que compleixin els requisits per acollir-s’hi.

Des de 2012 la tarifa del primer bloc de consum domèstic d’aigua és de 0,3999 €/ m³, i la tarifa social vigent és de 0,2492 €/ m³, que es tradueix en un estalvi de menys de 7 € (un 17%) per a una factura bimestral de 15 m³. Per al 2016, la tarifa social aprovada pel Consell d’Administració d’Aigües de Mataró és de 0,10 €/ m³, que suposarà un estalvi de 10,50 € per a la mateixa factura (un 27%).

Més difusió
La reducció plantejada es fa amb l’objectiu de suposar una rebaixa més significativa de l’import total de la factura per als col·lectius en vulnerabilitat social. A més, com que es vol arribar a un nombre d’abonats més elevat, l’Ajuntament i Aigües de Mataró tenen previst millorar la difusió. Si s’aconsegueix arribar a 1.000 abonats -respecte als 148 actuals- la tarifa social suposaria reduir la facturació de la companyia d’aigües en 66.000 €/any.

La modificació del preu de la tarifa social es presentarà al Ple municipal fixat per al proper 29 d’octubre, per a la seva aprovació provisional junt amb les ordenances fiscals, preus públics i taxes per al 2016.

Fons social per a famílies més desafavorides

Aigües de Mataró, a banda, disposa d’un fons per subvencionar el pagament total de la factura de l’aigua i el clavegueram a les famílies de la ciutat més desafavorides. Per al 2015 aquest fons compta amb un pressupost de 65.000 €, que fins al juliol havia atès el pagament de 854 factures. Com a criteri general se subvencionen factures per un import no superior a 200 €/anuals, excepte en casos molt excepcionals i justificats.

Article anterior

Ahora Murcia afirma que "es posible reducir el precio del agua ya"

Següent article

[Article] A turning tide: Public water officials look to future beyond privatisation

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *