Notícies

Neix a Torelló una plataforma que vol l’aigua «neta»

L’entitat aposta per la municipalització del servei

Una nova plataforma preocupada per l’aigua ha nascut a Torelló. Es tracta de “Volem l’aigua neta, clara i nostra”, que es va presentar en públic aquest dimecres, 9 de març.

L’objectiu de la recent creada entitat és vetllar per la qualitat de l’aigua que arriba als consumidors: En aquest sentit, la plataforma vol l’aigua: “Neta, és a dir, lliure de contaminants; clara, amb la voluntat d’informar, aclarir i difondre informació rellevant sobre temes d’aigua; i nostra, amb una aposta clara per la remunicipalització del servei”.

La plataforma va néixer amb gent propera al Grup de Defensa del Ter (GDT) arran del cas per contaminació dels aqüífers de Torelló, del qual se n’acaba de publicar la sentència. De seguida, però, altres entitats, sindicats i partits, a més del GDT, s’hi van adherir: Procés Constituent d’Osona, Perquè no ens fotin el tren, Centre Excursionista de Torelló, CCOO Osona, ERC Torelló, ICV Torelló i CUP Torelló-Som Poble.

La plataforma ja ha començat a treballar per portar el debat a la ciutadania i el proper 18 de març a les 8 del vespre a la sala Cooperativa de Torelló es realitzarà la xerrada “Rius i fonts. Tenim l’aigua neta?”. A finals d’abril tindrà lloc una taula rodona sobre la gestió pública de l’aigua amb experts en la temàtica.

 

Font: Naciódigital

Article anterior

Collbató farà una gestió directa de l´aigua que ha de fer abaixar el preu

Següent article

[Bomba Informativa] El TSJC anula la concesión del agua de la AMB y la empresa recurrirá y seguirá prestando el servicio

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *