Sin categoría

Notícia – Més de 30 municipis presenten una moció contra la privatització

Font: Diari de Girona

Un total de 32 ajuntaments han aprovat una moció contra la privatització de la societat Aigües Ter Llobregat (ATLL) que es va presentar ahir en un acte de la plataforma «Aigua és vida». En la moció, els municipis manifesten que els municipis «són copropietaris de les infraestructures», alhora que critiquen que el que es fa realment és una «explotació mercantil».

Els ajuntaments també pronostiquen que l’externalització de la gestió pot encarir el preu de l’aigua un 300% ja que «caldrà recuperar el ca pital inicial de la inversió», tant el valor de la concessió pagat a la Generalitat com el cost del deute actual i el dèficit d’explotació. Durant la presentació de la iniciativa, el president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, va assegurar que «s’estan agreujant les diferències socials» i que en el futur moltes persones no podran pagar les tarifes de l’aigua.

Entre els municipis adherits destaquen Girona, Sabadell, Terrassa, Vic, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, entre d’altres. A aquesta iniciativa s’han sumat 32 localitats, davant dels més de 100 municipis proveïts per ATLL.

 

Article anterior

Notícia - Una vez más, el saneamiento de las arcas públicas recae en negativo sobre el ciudadano sin que tenga elemento alguno de defensa, ya que un producto como el agua es un bien de primera necesidad

Següent article

Notícia - Crítiques a la privatització d'Aigües Ter-Llobregat: Preveuen que el cabal del riu n'acabarà sortint perjudicat

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *