Remunicipalització

Taula de l’aigua recull signatures per la remunicipalització de l’aigua

“La gestió pública és la única solució”

Ahir al vespre, Taula de l’Aigua va oferir una roda de premsa oberta davant de l’Ajuntament de Terrassa per tal de comunicar a tota la ciutadania l’inici d’una campanya de recollida de signatures per a laremunicipalització dels serveis d’abastament i subministrament d’aigua a la ciutat. A l’acte també hi van col·laborar la Federcaió d’Associacions de Veins de Terrassa (FAVT), i Ingeniería Sin Fronteras.

Cèsar Guia, representant de la plataforma Aigua és Vida – que té com a un dels eixos de treball a Terrassa,Taula de l’Aigua – va ser l’encarregat de fer la presentació de la campanya i de la situació que s’està donant al municipi.

A dia d’avui, els serveis d’abastament i subministrament d’aigua de Terrassa estan gestionats per l’empresa privada La Mina Pública Aigües de Terrassa S.A., el principal accionista de la qual és Agbar-Suez, una empresa francesa que també controla Aigües de Barcelona. Aquesta concessió, de 75 anys, va ser estipulada sense ànim de lucre per part del concessionari, però actualment, La Mina Públic d’Aigües de Terrassa S.A. està exercint un benefici industrial en la concessió de la gestió d’aquest servei. És per això que es demana que, quan expiri aquesta concessió al desembre del 2016 no es mantingui aquest sistema de gestió amb tendència a la privatització.

Cèsar Guia va manifestar que “la gestió pública és la única solució” per a gaudir d’una bona gestió d’aquest recurs, ja que assegura, les empreses privades només busquen els lucres i els dividends per repartir-los entre uns pocs. En aquest sentit al comunicat s’explica que, amb una futura gestió públic de l’aigua, “en comptes de repartir dividends entre els accionistes, es podran reinvertir els beneficis en la xarxa. Això beneficiarà directament als usuaris, que deixaran de ser clients”. Segons Guia, “si parlem de serveis bàsics hem de parlar de gestió pública”.

Guia també va recordar que en els darrers mesos hi ha hagut molts talls de subministrament de famílies que no tenien recursos per poder pagar les factures; i va valorar positivament la tarifa social per l’aigua que ha desenvolupat l’Ajuntament de Terrassa, però alhora va assegurar que “no és suficient”.

Al comunicat també es demana que els aproximadament 1,4 milions d’euros que l’Ajuntament ha rebut de lavenda de les seves accions de La Mina, i que el consistori no té pressupostats a cap partida de cicle integral de l’aigua, es dediquin íntegrament a finançar i garantir la futura gestió pública.

Taula de l’Aigua creu que “el nou Consistori ha de tenir a l’agenda remunicipalitzar el subministrament d’aigua de Terrassa”, i des del comunicat s’exigeix a totes les formacions polítiques que es presentin a les properes eleccions municipals que es posicionin, ja que, segons assegura el mateix Guia “el tema de l’aigua serà el cap de cartell”.

A banda d’aquesta campanya de recollida de signatures, Taula de l’Aigua també té previstes altres activitats per tal de donar a conèixer el problema de l’aigua a Catalunya i a Terrassa. D’aquesta manera, el properdissabte 22 de novembre a les 18.00h a l’Ateneu Candela, es celebrarà un cinefòrum en el que es projectarà el documental de l’any 2011, “Water makes money”, dirigit per Leslie Franke i Herdolor Lorenz. A més, també estan previstes tot un seguit de xerrades informatives per a tots els districtes de la ciutat, així com la participació en una reunió de Podemos Terrassa.

Font: Terrassa Inform@

Article anterior

29Nov - Jornada "Per la gestió pública de l'Aigua"

Següent article

El rebut de l’aigua s’encareix un 66% durant la crisi

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *