Fracking

Acció contra el Fracking al Ple de l’Ajuntament de Vic

La Plataforma Aturem el Fracking (PAF) ha convocat per aquest dilluns 14 a la tarda a l’Ajuntament de Vic una acció contra aquest mètode d’extracció d’hidrocarburs contaminant i perjudicial per al medi i la salut humana. Al ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns es debatrà una moció que reclama, entre altres coses, la declaració de Vic com a “municipi lliure de fracking”. També demana a la Generalitat que no es concedeixin els permisos que hi ha sol·licitats per fer prospeccions i extraccions via fracking. La PAF ha convocat l’acció des de les xarxes socials i es convida a tothom a assistir al ple, que començarà a les 6 de la tarda. Activistes antifracking assistiran al ple vestits amb granotes de color blanc i mascaretes antigàs per mostrar el seu rebuig a aquesta tècnica i demanar l’aprovació de la moció.

Osona és una de les comarques on multinacionals del sector energètic han demanat permisos, i alguns ja se’ls ha concedit, per fer prospeccions de cara a futures extraccions via fracking. Vic és un dels 33 municipis d’Osona afectats pel projecte Leonardo pel desenvolupament del qual ha demanat permís l’empresa Montero Energy Corporation. Altres 8 municipis d’Osona, junt amb 8 més del Ripollès i 4 de la Garrotxa, estan afectats pel projecte Ripoll, impulsat per l’empresa Tenero Oils Limited, pel qual ja ha obtingut un primer permís del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Després de fixar-los una fiança de 5,8 milions d’euros, recentment la Generalitat els l’ha rebaixat a poc més de 200.000 euros.

La Plataforma Aturem el Fracking (PAF) es va constituir recentment a Cervera i en formen part entitats ecologistes, científiques i ciutadanes i persones a títol particular.

aturemfracking.wordpress.com/

twitter.com/aturemfracking


Article anterior

Noticia - Las nuevas guerras del agua se extienden por toda España

Següent article

Video La Sexta Noticias - Privatización del agua

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *