Notícies

.@aiguacat Què fem amb els Contaminants Emergents? El 30% dels antibiòtics no es depuren i van als rius

SALUT. ESTUDIEN LES AIGÜES RESIDUALS DELS HOSPITALS

El 30% dels antibiòtics presents en les aigües residuals dels hospitals no són eliminats per les depuradores i acaben abocats als rius, segons un estudi de l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA).

Segons l’estudi, que publica la revista Water Research, les ai gües residuals hospitalàries, que tenen més concentració d’antibiòtics i habitualment tractades amb les aigües residuals urbanes a les estacions depuradores, només són depurades en un 70% abans de ser abocades al riu.

La investigadora de l’ICRA Sara Rodríguez ha explicat que una gran quantitat d’antibiòtics es consumeixen a les instal·lacions hospitalàries i que, una vegada administrats, són en part excretats a través dels excrements i orina, que formen part de lesaigües residuals dels hospitals. Encara que gran part dels antibiòtics presents a l’aigua són eliminats a les depuradores, un 30% segueixen presents en les aigües que aboca la depuradora al riu, amb la
qual cosa contaminen el medi aquàtic natural.

El treball de l’ICRA ha investigat durant tres mesos la presència de diversos antibiòtics pertanyents a les penicil·lines, sulfonamides, tetraciclines, o fluoroquinolones, a les aigües residuals d’un hospital, a l’entrada i a la sortida de la depuradora, així com a les aigües del riu, on es vessen les aigües residuals una vegada tractades.

«L’estudi mostra que els antibiòtics es van trobar en major concentració en les aigües residuals hospitalàries i que, encara que es va observar una reducció dràstica en la seva concentració, amb una mitjana del 70% d’eliminació, encara estaven presents a les aigües residuals de sortida», ha indicat Rodríguez.

Els investigadors també han avaluat la presència dels anomenats «gens de resistència a antibiòtics», i suggereixen implementar nous tractaments d’aigua residual, capaços d’eliminar més eficientment aquests contaminants.

Font: Diari Tarragona

Article anterior

Jornades sobre Nous Moviments Socials organitzades per l'Ateneu Santfeliuenc

Següent article

La Fiscalia vol reobrir el cas Muntanyans de la Torre per «corrupció»

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *