Notícies

La fscalia investiga Josep Ramisa per l’abocament de purins del Despujol

La fiscalia ha ordenat la continuació de les investigacions referides a l’abocament de purins a la finca del Despujol de les Masies de Voltregà contra l’industrial del sector agroalimentari Josep Ramisa. En concret, ara se li demana la imputació per un presumpte delicte de trencament de condemna, que s’afegiria a la que ja té en curs per un presumpte delicte contra el medi ambient pels esmentats abocaments de purins del Despujol.

En l’escrit que la fiscalia ha adreçat al jutjat de Vic, la fiscalia recorda que Josep Ramisa va ser condemnat
en sentència ferma per uns altres abocaments a la granja El Soler d’Oristà a sis mesos d’inhabilitació especial per a professió o ofici que suposés la gestió de dejeccions ramaderes. La sentència porta data de 19 de novembre de 2014. Doncs bé, en data 11 de febrer de 2015, quan no havien passat ni tres mesos de la condemna, en el transcurs de la investigació pels presumptes abocaments de la granja del Despujol de les Masies de Voltregà, els Mossos van certificar que el responsable de l’explotació era el mateix Josep Ramisa, al qual se li havia privat de dur qualsevol activitat professional o empresarial relacionada amb la gestió dels purins que, en aquell cas, es feia a través del que l’escrit de fiscalia qualifica com a “bassa en mal estat”.

D’aquí que la fiscalia consideri en l’escrit el seu escrit que ha presentat al jutjat que Ramisa podria incórrer en un presumpte delicte de trencament de condemna.

Ara la fiscalia demana que s’uneixin les diligències pel presumpte delicte de trencament de condemna a les de l’abocament de purins. En el seu escrit sol·licita que es prengui declaració a Ramisa en condició d’imputat i que es demani als serveis territorials d’Agricultura si en data 11 de febrer de 2015 Ramisa constava com a titular o responsable d’explotacions ramaderes, bé directament o com a responsable d’alguna societat. També es demana certificació de les inscripcions al Registre Mercantilde la societat Ramaderia Despujol, SL.

Ramisa va ser condemnat el desembre de 2014 després que arribés a un pacte amb la fiscalia. La multa de poc més de 1.800 euros per una abocament de mig milió de litres de purins a un torrent d’Oristà va ser criticada tant per entitats ecologistes com per la mateixa Unió de Pagesos.

Font: El 9 Nou

Article anterior

La situació dels runams i la sentència del Tribunal Suprem

Següent article

[A Coruña] El Gobierno analiza modelos de gestión del agua como los de Berlín o París

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *