Sin categoría

Dema dijous a les 18h projectem Flow (For Love Of Water) al Palau Robert

Projecció del documental FLOW (For Love Of Water – Per l’Amor a l’Aigua)

Barcelona: A les 18h al Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107)

Aquest guardonat documental d’Irena Salina investiga el que els experts cataloguen com el tema polític i ambiental més important del segle XXI: la crisi mundial de l’aigua a la que ens ha conduït la privatització del recurs a tot el planeta.

El documental ens porta de Cochabamba (Bolívia) fins a Alwar (Índia), passant per Sudàfrica, Canadà, França o els Estats Units. Ens mostra les lluites de la ciutadania contra la privatització de l’aigua a mans de Suez i Vivendi; les batalles legals i mobilitzacions socials contra les empreses embotelladores Coca Cola o Nestlé Waters; o la construcció de preses a l’Àfrica i la Xina que obliga a la reubicació de les llars de milions de persones. Aquests i d’altres casos, se succeeixen amb imatges que capten l’essència de l’aigua i amb opinions d’experts i activistes com Maude Barlow o Vandana Shiva.

La pel·lícula presenta a molts dels responsables d’aquesta crisi, tant governamentals com corporatius, i ens fa veure la situació amb una claredat aterradora: Si es manté la creixent mercantilització de l’aigua en mans de les grans corporacions del sector, avalades per les institucions financeres internacionals (com el Banc Mundial o el Fons Monetari Internacional), ens estem enverinant a nosaltres mateixos i al nostre planeta. A més, a menys que reafirmem la nostra voluntat social i política cap a una gestió pública, les coses només poden empitjorar.

Una situació que segueix les pautes dictades per les multinacionals de l’aigua a través del seu Consell Mundial de l’Aigua. Unes pautes que busquen la incorporació de l’aigua al mercat i la liberalització d’aquest. Que a més,  es presenten falsament com a resposta als objectius del mil·lenni, quan en realitat únicament busquen el lucre i el control de l’aigua en mans de les grans corporacions. Un nou mercat amoral que es lucra de la contaminació i la escassetat, i que només s’ocuparà d’aquells que puguin comprar l’aigua no dels qui la necessiten. Avui en dia, el negoci de l’aigua és ja la tercera industria global darrera del petroli i l’electricitat.

Més enllà de la mera denúncia, Flow també mostra les alternatives proposades per aquelles persones i organitzacions que lluiten per a que l’aigua es consideri un bé comú. El problema no es la manca de coneixement, sinó la manca de voluntat política. El repte avui és construir col·lectivament aquesta voluntat política, per amor a l’aigua i a tot el que representa.

Article anterior

El Gobierno acelera la privatización de las depuradoras para ingresar 1.400 millones

Següent article

Acció contra la nova gestió de l'aigua a Roda de Ter

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *