Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)BARCELONAManifestosRemunicipalització

[COMUNICAT] Les iniciatives ciutadanes iniciem els processos per impugnar el ple de dimarts 10 d’abril.

Les iniciatives per a la remunicipalització de l’aigua i el canvi de nom de la plaça Antonio López, amb el suport de la FAVB, associacions i col·lectius de Barcelona, iniciem el procés per tal d’impugnar el Ple de dimarts 10 d’abril on la majoria de grups van incomplir el Reglament de Participació Ciutadana que ells mateixos van aprovar el 6 d’octubre de 2017. Ens comprometem així a posar en marxa totes les vies legals i administratives per tal d’invalidar la decisió il·legítima del Ple del passat dimarts 10 d’abril.

Entre les dues iniciatives es van recollir els suports de més de 41.000 persones que van expressar amb la seva firma la voluntat de recolzar les propostes. A més, aquestes consultes eren una oportunitat de donar veu a més de 200.000 persones, majors de 16 anys i empadronades a Barcelona, que no poden votar en d’altres comicis electorals.

Creiem que darrera la decisió dels grups municipals a vetar la consulta per la remunicipalització de l’aigua, on no es van presentar al·legacions tècniques que justifiquessin el rebuig a les iniciatives, pot haver la voluntat de defensar els interessos econòmics de l’empresa privada AGBAR, en contra del dret a decidir de la ciutadania.

Després de mesos de treball i de la recollida de signatures ens veiem en la necessitat, no només de defensar les pròpies iniciatives, si no també de les eines democràtiques de les que disposem.

Tanmateix, convidem als grups municipals a reconsiderar la seva posició, expressada en la negativa de poder celebrar aquestes consultes ciutadanes, per tal de poder restablir la confiança en els acords que emanen del propi Reglament de Participació.

Fem, també, una crida a totes les entitats i moviments de la ciutat a sumar-se a la demanda de respectar les eines democràtiques que permeten portar a consulta aquelles qüestions que poden interessar a la ciutadania.

Aigua és Vida, Aliança conta la Pobresa Energètica, Aula de l’Aigua, Ecologistes en Acció, Embat, Enginyeria Sense Fronteres, FAVB, Metromuster, Observatori DESC, SOS Racisme, Tanquem CIE,s, Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua, Xarxa per la Soberania Energètica

Recull de premsa:

Nació digital 

Catalunya Plural

El Nacional

324 

Betevé

La Vanguardia

Ara

VilaWeb

El Pais

ABC

El Punt Avui

Article anterior

Entitats ambientalistes i socials acorden crear la Taula del Llobregat

Següent article

[Acte] L'Aigua Pública i Democràtica a Debat, 25 d'Abril a Mollet del Vallès.

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *