Sin categoría

[COMUNICAT] Victòria! La ciutadania organitzada venç la maquinària d’Agbar

Avui, les veïnes de Barcelona hem aconseguit una gran victòria per avançar en la participació ciutadana. Després de mesos de molta feina per part de moltes entitats i persones de la ciutat, hem aconseguit l’aprovació de la consulta de l’aigua. Una victòria no només pel futur de l’aigua a la capital, sinó també perquè suposa un avenç en la democràcia que volem.

Agraïm a les més de 26.000 persones que van signar la Iniciativa per l’Aigua Pública i Democràtica, a les més de 300 fedatàries que van treballar voluntàriament sense descans per aconseguir aquest gran repte i a les més de 50 entitats entitats promotores que van participar a l’assemblea inicial. També donem les gràcies al grup d’advocats que desinteressadament ens van ajudar a redactar el recurs judicial que vam dur a terme quan el ple del passat 10 d’abril va tombar la consulta de forma irregular sense tenir en compte el reglament de participació. Gràcies a totes elles hem vençut les fortes pressions d’Agbar que pretenien impedir la consulta.

En especial, volem agrair l’esforç dels serveis jurídics i de la Secretaria General de l’Ajuntament de Barcelona, al resistir i defensar el Reglament de Participació Ciutadana aprovat per unanimitat pel Consell Municipal. Com sabem, és de vital importància disposar d’una administració pública forta que defensi l’interès de totes i tots per davant de les pressions del lobbies, que prioritzen els seus interessos econòmics en detriment de l’interès general.

Per últim, agrair als grups polítics que avui han votat a favor: BeC, ERC, CUP i al regidor adscrit Juanjo Puigcorbé. I, tot i que no s’han posicionat clarament a favor de la consulta, agrair al PSC, PDeCAT i el regidor adscrit Ardanuy que avui han facilitat que hi hagués una majoria favorable. Lamentem que C’s i PP continuïn sotmesos als interessos d’Agbar, en contra de la ciutadania.

Avui, juntes, hem demostrat que podem vèncer als que sempre, des dels despatxos, han pres les grans decisions de la ciutat defensant els seus interessos en detriment del bé comú.

Article anterior

Els grups polítics de l'Ajuntament de BCN poden salvar les Iniciatives Ciutadanes #SalvemLaDemocràcia

Següent article

El relator especial de l'ONU sobre el Dret Humà a l'Aigua i el Sanejament es reuneix amb Aigua és vida i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *