Notícies

La UE insisteix que el litigi pel Segarra-Garrigues continua obert

Vuit anys després de les dos sentències condemnatòries

La Comissió Europea va advertir ahir que vuit anys després de les sentències condemnatòries que afectaven el projecte del Segarra-Garrigues pel seu impacte en les poblacions d’aus protegides per la legislació comunitària el litigi encara no s’ha tancat. El 2007, el Tribunal de Luxemburg va dictar dos sentències condemnatòries per infringir la llei europea de protecció d’aus i espais naturals a causa, en primer lloc, d’una insuficient designació de zepas i, en segon, d’una deficient declaració d’impacte ambiental del Segarra-Garrigues.

Ahir, l’endemà que la comissió de Peticions del Parlament europeu demanés estudiar la compatibilitat del regadiu i la protecció, fonts de la direcció general de Medi Ambient van assenyalar que la Comissió Europea està encara a l’espera que s’implantin les mesures compensatòries que van acordar després de les sentències per mitigar l’impacte de les obres i del regadiu a les poblacions d’aus protegides. Les mateixes fonts van afegir que les negociacions entre la Comissió i les autoritats espanyoles continuen obertes i que la UE té la voluntat de resoldre el litigi d’una vegada al més aviat possible. Tanmateix, van admetre que queden algunes mesures per prendre que encara no s’han dut a terme.

Dimarts, després de la compareixença del portaveu de l’Institut Agrícola de Sant Isidre, Baldin Ros, a l’Eurocambra, la Comissió va admetre que la crisi justifica que s’hagi alentit l’aplicació d’aquestes mesures de compensació. La comissió de Peticions va acordar enviar a la Generalitat una carta perquè preservi l’ús original del projecte.

Font: El Segre

 

Article anterior

[video] Entrevista a Pau Masramon a Televisió de Girona sobre el transvasament del riu Ter a Barcelona.

Següent article

La contaminació per nitrats de les fonts d'Osona augmenta el 23%

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *