Sense categoria

Notícia – Una filial d’Agbar recorre al jutge la pròrroga de la concessió del servei de l’aigua a Lleida

Font: Segre.com

Sorea veu irregular la prolongació del contracte a Aqualia fins al 2037 i la Paeria diu que està justificada

L’empresa Sorea, que forma part del grup Agbar, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’acord de la Paeria de prorrogar 19 anys més la concessió del servei d’aigües a Aqualia (Aigües de Lleida). La concessió expirava el 2018, però l’ajuntament va aprovar en el ple de juliol prolongar-la fins al 2037 adduint necessitats de reequilibri econòmic o financer del contracte, per mantenir el nivell de qualitat del servei i assegurar noves inversions.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Marta Camps, va confirmar que la Paeria ha rebut un requeriment del jutjat del contenciós sol·licitant la documentació sobre aquest acord. Segons ha pogut saber aquest diari, el recurs de Sorea al·lega que el motiu principal que justifica la modificació del contracte és l’execució de noves obres sol·licitades pel propi ajuntament. A canvi que es facin, prolonga la concessió. En aquest sentit, afirma que en estar en el període final de l’actual concessió, el que s’ha de fer és licitar primer la nova concessió i després demanar l’execució d’aquestes obres a l’empresa adjudicatària. Per això, entén que la Paeria hauria incorregut en una desviació de poder (ús de les potestats de l’administració per finalitats diferents a les previstes en l’ordenació jurídica) en exigir una sèrie d’obres quan el que en realitat vol és prolongar el contracte de la concessió.

Per la seua part, Camps va afirmar que la pròrroga s’ajusta plenament a la legalitat i està avalada per informes jurídics interns i externs.Va subratllar que obeeix a la necessitat de garantir l’equilibri econòmic i financer perquè encara no s’han amortitzat les inversions executades en anys passats. En el que quedava de concessió, no podien recuperar-se aquestes inversions, va indicar la tinenta d’alcalde, i va afegir que aquest fet hauria obligat a l’ajuntament de Lleida a pagar diversos milions a l’actual concessionària en el moment de licitar la nova concessió.

Guerra de l’aigua

Aquest recurs de Sorea contra el contracte d’Aqualia a Lleida coincideix en el temps amb el que ha presentat Aqualia (que forma part de FCC) contra la decisió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona d’adjudicar a Agbar la gestió del cicle de l’aigua de 23 municipis fins al 2047. Tota una guerra judicial entre dos de les grans companyies d’aquest sector.

Article anterior

La adjudicación del agua de Barcelona a Agbar incumple la normativa europea

Següent article

Article - La privatització d’ATLL suposarà un augment del preu de l’aigua. Es venen la gestió pública i justament abans pugen la tarifa un 70%

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *